Hlavní obsah

Kevin Spacey utekl před filmem na prkna

Novinky, KORZO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Hlavní hrdina filmu Americká krása Kevin Spacey miluje divadlo a vše, co k němu patří. Nedá dopustit na hrubá prkna a záři reflektorů, jeviště je jeho největší láskou. Naopak nesnáší mumraj před a za filmovou kamerou, a hodlá proto skončit s filmováním. Pětačtyřicetiletý herec je v současnosti uměleckým ředitelem londýnského divadla Old Vic.

Foto: Krajská hospodářská komora Zlínského kraje

Technický jarmark

Článek

Před kameru se bude vracet jen výjimečně. "Filmy jsou jen jakási odtržená forma představení, protože tady úplně chybí kontakt s živým publikem. Když stojíte na jevišti, je to úplně jiný svět a vy cítíte energii z divadelní výpravy, to vás nabije neuvěřitelnou energií," tvrdí herec, jemuž přitom pobyt před kamerou přinesl filmové Oscary za Americkou krásu a Obvyklé podezřelé.

"To ovšem neznamená, že bych na všechny ty filmy, co jsem natočil, nebyl pyšný, třebaže některý z nich neuspěl. Nikdy jsem se nechtěl stát akční hvězdou, která točí jeden hit za druhým. Život, který prožívám teď, je to, co jsem opravdu vždycky chtěl," říká a zároveň nevylučuje možnost, že ho nějaká skutečně zajímavá role před kameru opět na čas nepřivede.

Kevin Spacey debutoval jako režisér a umělecký ředitel divadla Old Vic hrou v Anglii skoro neznámé nizozemské autorky Marie Goosové Kloaka. Kritiky byly převážně záporné. Kloaka je v Londýně k vidění do 11. prosince. Poté bude Kevin Spacey režírovat vánoční pantomimu Aladdin. "Život v Londýně mi připadá naprosto vzrušující oproti předchozím dvaceti rokům, které jsem strávil v New Yorku. Jsem naprosto nadšený, že můžu v Londýně začít nový život a splnit si tady svůj sen," dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám