Hlavní obsah

Kamarádi si šli zaběhat do lesa, sportování se změnilo v noční můru

Novinky, vps

Bruce Allan a Greg Armour z kanadské Alberty si vyrazili zaběhat do přírody poblíž městečka Fort McMurray. Jejich sportovní výkon se ale brzy změnil v horor, když je začal pronásledovat mladý medvěd baribal.

BEZ KOMENTÁŘE: Běžce pronásledoval zvědavý medvěd

 
Článek

Dvojice Kanaďanů s sebou měla malou kameru, a několikaminutové setkání s medvědem tak zaznamenala. K incidentu došlo už 5. června, video zveřejnili  v pátek.

„Jakmile jsme na medvěda narazili, okamžitě jsme si řekli: otoč se, neudržuj oční kontakt, běž pryč. Ale nezabralo to,“ řekl zpravodajskému serveru CTV News Bruce Allan, který video natočil.

Zastrašovali ho

Oba muži se medvěda snažili opakovaně zastrašit tím, že na něj křičeli. Na šelmu to ale nezabíralo, neustále se držela poblíž a maximálně odeběhla ke stromům na kraji lesa a škrábala do nich.

„Byl jsem připravený, že na mě může kdykoli skočit. Celé ty tři nebo čtyři minuty jsem si říkal, do které části těla mi udělá díru,“ dodal Allan.

Medvěd byl zvědavý

V jeden moment medvěd začal lézt na strom, což dvojice vzala jako nejlepší šanci k útěku. Oba muži se obrátili a sprintem utíkali k autu, k němuž se nakonec bezpečně dostali.

Ochránce přírody pro server CTV News uvedl, že v chování medvěda byla typická zvědavost. Muži podle něj zvládli situaci správně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám