Hlavní obsah

Jezděte pomaleji, vyzývají novozélandští policisté. Ve vánoční písničce

Policisté z novozélandského Wellingtonu spojili síly s tamními záchranáři a hasiči a nazpívali originální vánoční písničku. V ní mimo jiné všechny řidiče vyzývají, aby na silnicích dávali pozor a jezdili pomaleji, informoval server BBC.

Wellingtonští policisté zaujali zajímavou vánoční písničkou.Video: Wellington District Police

 
Článek

Wellingtonská policie zaujala velmi originálním způsobem. Kromě vánočního přání předala všem řidičům také důležitý vzkaz, který by měl zabránit zbytečným nehodám na silnicích.

Strážníci údajně reagovali na výzvu kolegů z regionu Waikato, kteří se pochlubili podobným videem. Na rozdíl od kolegů z Wellingtonu však měli pouze nahlas zapnuté rádio a zpěv předstírali.

Wellingtonští policisté zaujali především vlastím textem a spolčením s dalšími složkami. Na záběrech se objevili tamní hasiči, pracovnice záchranné služby, ale také starosta města Justin Lester a dokonce i policejní pes.

Podobných videí zveřejnili víc

Video strážníci sdíleli na Facebooku, kde se setkalo s obrovským úspěchem. Od doby svého zveřejnění získalo více než 300 tisíc zhlédnutí.

Na sociálních sítích se přitom objevilo jen pár měsíců poté, co policisté v podobném videu apelovali na rodiče, aby během svátku Halloween dávali pozor na své děti.

Podle zpravodajského serveru The Stuff zemřelo na novozélandských silnicích za rok 2017 celkem 362 lidí, což je o 10 procent více než před rokem.

Reklama

Výběr článků

Načítám