Hlavní obsah

Japonce hrozí za zabití svého virtuálního manžela vězení

Novinky, BBC, jky
TOKIO

Třiačtyřicetiletá Japonka se rozhodla zabít postavičku svého virtuálního manžela ve videohře a nyní jí za to hrozí vězení. Žena hrála online hru MapleStory, když se s ní její virtuální manžel bez jakéhokoliv varování rozvedl. To ženu tak rozlítilo, že se ilegálně dostala k jeho přihlašovacím údajům a postavičku nechala zemřít. Žena je za svůj čin ve vazbě.

Článek

Japonka je v těchto dnech ve vězení v Sapporu a čeká, zda bude čelit obvinění z ilegálního přístupu k osobním údajům a manipulace z daty. Učitelka hry na piano byla zatčena ve středu a odvezena 1000 kilometrů od svého bydliště v jižním Miyazaki do Sappora, kde její "manžel", 33letý úředník, žije.

Pokud bude Japonka z výše uvedených činů obžalována a usvědčena, hrozí jí až pět let vězení a pokuta do výše 100 000 korun. Policejní úředník ze Sappora, který případ vyšetřuje, agentuře AP řekl, že podezřelá použila mužovo ID a heslo, aby se přihlásila do hry pod jeho profilem a jeho virtuální postavičku zavraždila.

Hra je populární na Dálném východě

"Z ničeho nic jsem byla rozvedená, bez jakéhokoliv slova varování, to mě opravdu rozlítilo," citoval vyšetřovatel slova ženy.

MapleStory je původem korejská hra, která získala ve světě velkou popularitu, ale stále ji hraje nejvíce lidí na Dálném východě. Hra se zaměřuje zejména na zabíjení všelijakých monster, ale hráči mohou také navazovat sociální vztahy, včetně virtuálních manželství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám