Hlavní obsah

Jak se tam dostala? Loď zůstala i s posádkou trčet na vrcholku útesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plné ruce práce měly v pátek záchranné složky u Écréhous, skupiny ostrovů a skal poblíž francouzského pobřeží. Motorová loď tam narazila do podmořského útesu a uvízla na něm. I kvůli přicházejícímu odlivu a s ním spojenému klesání vodní hladiny trvala záchranná operace 12 hodin, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Écréhous (ilustrační foto)

Článek

Skupina ostrovů se nachází asi 10 kilometrů severovýchodně od ostrova Jersey a 13 kilometrů od Francie. Motorová loď tam do útesu narazila tak nešikovně, že na něm zůstala uvězněna. Protože zrovna přicházel odliv a hladina vody každou minutu postupně klesala, nacházelo se nakonec plavidlo v jednu chvíli dokonce tři metry nad hladinou.

Záchranná akce, na které se podílel jak záchranný tým z Royal National Lifeboat Institution, tak pobřežní hlídka z Écréhous, trvala s ohledem na čekaní na další příliv téměř 12 hodin.

Posádku, která po nárazu do útesu hlásila lehké zranění, záchranáři mezitím vysvobodili pomocí žebříku a převezli na ostrov Jersey, následně ji však přivezli zpět, aby asistovala při přemísťování lodě zpět na vodu.

Když po dlouhém čekání hladina vody konečně zase stoupla, podařilo se záchranným složkám dostat loď úspěšně na vodu a následně ji přepravit na ostrov Jersey, kde byla vytažena na pevninu za účelem kontroly stavu a případných oprav.

Reklama

Výběr článků

Načítám