Hlavní obsah

Indický chlapec má na hrudi zpola vyvinuté parazitické dvojče

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Malý Ind Depak Pašván se cítí jako normální chlapec, svému okolí však spíše nahání strach. Narodil se totiž s parazitickým dvojčetem, které mu vyčnívá z hrudníku. Lékaři se radí, jakým způsobem chlapce operovat, aby měl šanci složitý zákrok přežít. Zajímavé je, že indický stát Bihár již podobný případ zažil před několika lety, tehdy měla podobné trápení dívka jménem Lakšmí.

Článek

Někteří lidé vidí Depaka jako reinkarnaci hinduistické bohyně Lakšmí, jiní jako ďábla. Lidé se u malého chlapce scházejí, někteří nosí dary v podobě peněz, jiní aspoň květiny. Chlapec se však setkal již s daleko nepříjemnějšími reakcemi. Když byl menší, lidé na něj házeli kameny ve snaze vyhnat ďábla z jeho těla.

"Každý den se modlím za dobrého doktora, který by mohl Depaka dostat zpět do normálního života. Zátěž, kterou s sebou musí tahat, je pro jeho tělo obrovská," uvedl chlapcův otec.

Extrémně chudá rodina

Chlapec pochází z extrémně chudých poměrů, jeho rodiče vydělávají v přepočtu méně než 30 korun denně. Rodina tak nemá šanci dát dohromady dostatek peněz bez cizí pomoci.

Před pěti lety obletěly svět fotografie indické holčičky Lakšmí Tatma. Rodiče ji pojmenovali po čtyřruké bohyni hojnosti, bohatství a štěstí. Lakšmí se totiž narodila stejně jako Depak s osmi končetinami. Její příběh je však šťastný. Před dvěma lety úspěšně absolvovala 27 hodin dlouhou operaci a nedávno šla poprvé do školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám