Hlavní obsah

Housenka způsobila v gorilím výběhu poprask, primáti jí byli ohromeni

Novinky, Markéta Klánská
Calgary

Nejen lidé, i zvířata se dokážou upřímně divit při pohledu na přírodu. Gorily ze zoologické zahrady v Calgary, největším městě kanadské provincie Alberta, fascinovala housenka lezoucí po mříži jejich výběhu. Dívaly se na ni se stejným zaujetím, s jakým lidé sledují přírodovědné pořady v televizi.

BEZ KOMENTÁŘE: Gorily zaujatě sledovaly housenku

 
Článek

Podle záběrů, které na internetu v minulém týdnu zveřejnila přímo zoologická zahrada, se zpočátku zdá, že gorily chtěly housenku sežrat. Jeden z primátů dokonce při pohledu na chlupatého tvorečka pohyboval rty.

Ve skutečnosti však největší žijící primáti, jejichž váha může v zajetí ve výjimečných případech přesáhnout i 270 kilogramů, svýma velkýma černýma očima z blízkosti jen zvědavě sledovali, jak se housenka pohybuje.

Úsměvná scénka ovšem může poukazovat na některé závažnější otázky. Tito primáti patří po šimpanzích k nejbližším příbuzným člověka, přesto na ně mnohdy nahlížíme jako na "pouhá" zvířata. Nejen svou zvědavostí se přitom člověku hravě vyrovnají.

„Baví nás gorily, které baví housenka. Dělí nás jediný stupínek ve vývojovém řetězci..,“ poznamenal v komentářích k videu jeden z internetových uživatelů.

„Zajímalo by mě, kdo sleduje nás,“ zareagoval na něj jiný uživatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám