Hlavní obsah

Hladinu řeky pokryly stovky mrtvých ryb

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bolívijští rybáři se v pondělí nestačili divit, když pohlédli na řeku Rio Grande. Její hladinu totiž pokrývaly stovky mrtvých ryb. Proč k hromadnému úhynu vodních tvorů došlo, zatím není jasné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bolívijská řeka vyplavila stovky mrtvých rybVideo: Reuters

 
Článek

Občané města Abapo, u kterého byly mrtvé ryby nalezeny, mají za to, že úhyn mohl způsobit velmi nízký stav vody v řece a její znečištění. Mají navíc za to, že svou roli mohla sehrát také silná bouře se silnou vichřicí, která mohla ryby spláchnout z jejich místa množení dále po řece.

Místní úřady již nechaly vodu z řeky otestovat, aby tak mohli vyloučit další možné příčiny. Úhyn totiž ovlivnil život velkého množství lidí v oblasti, jejichž životy jsou závislé na rybolovu.

Značně zneklidnění jsou i místní farmáři, kteří mají obavy, že pěstované plodiny mohou být vodou z řeky kontaminovány.

Podobná událost se na řece Rio Grande udála už před dvěma roky, kdy bylo na vině výjimečně chladné počasí. Nedávno navíc k podobnému úhynu došlo na jezeře Poopo de Oruro, které se nachází 50 kilometrů od města Abapo. K tomu se úřady zatím nevyjádřily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám