Hlavní obsah

Harry s Meghan už vědí, co budou dělat, až jim skončí královské povinnosti

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě na delší dobu naposled se po boku královny Alžběty II., prince Charlese, vévodkyně Camilly, prince Williama a vévodkyně Kate v pondělí objevili i princ Harry a vévodkyně Meghan. Pár, který oficiálně přestane plnit své královské povinnosti 31. března, už ví, jaké bude jeho další poslání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Harry a Meghan při svých posledních královských povinnostechVideo: Reuters

 
Článek

I z toho důvodu se Harry s Meghan neúčastnili slavnostního procesí s královnou a byli usazeni rovnou na svá místa. Stejně tak se rovnou usadili i princ William s vévodkyní Kate. Navzdory spekulacím, že mezi bratry a jejich manželkami panují nesváry, se oba páry přátelsky pozdravily a s úsměvy vyčkávaly na příchod královny Alžběty II.

Pro Harryho a Meghan to byla poslední akce, než 31. března oficiálně opustí Firmu, jak se někdy královské rodině říká, a ztratí své královské tituly HRH (Jeho/Její Výsost).

Všechny oslnila. Meghan se poprvé od útěku do Kanady objevila na veřejnosti

Koktejl

Deník Mirror informoval, jakým směrem se mají ubírat kroky Harryho a Meghan poté, co se stanou „normálními“ občany. Podle zdrojů deníku se má pár věnovat zejména charitativním projektům určeným válečným veteránům jak z Velké Británie, tak USA. Pár prý chce „udělat změnu na poli ozbrojených sil“.

Projekty pro veterány jsou pro Harryho srdcovou záležitostí

Zaměření charitativních aktivit je logické, protože Harry je s armádou těsně spojen. Během svého aktivního působení v armádě byl dvakrát nasazen v Afghánistánu a práce s veterány je pro něj srdcovou záležitostí.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan při odchodu z Westminsterského opatství

„Harry přísahal, že se nikdy neotočí ke svým kamarádům z armády zády. Vzdání se vojenských rolí pro něj byla ta nejtěžší věc. Královna, Charles i William poznamenali, jak moc pro Harryho to spojení s armádou znamená,“ uvedl Mirroru zdroj z princova okolí.

Vlídná slova královny Harrymu: Vždy budete vítáni zpět

Koktejl

„I Meghan chce, aby si Harry udržel styky s ozbrojenými složkami, protože ví, jak ho zničilo, že musí opustit i tu část královských povinností, kterou měl opravdu rád,“ dodal zdroj. Palácové zdroje následně potvrdily, že rozhodnutí věnovat se válečným veteránům potěšilo i samotnou královnu.

Harry se angažoval v řadě projektů pomáhajících fyzicky i psychicky zraněným válečným veteránům vrátit se do běžného života. Kromě řady organizací je zakladatelem mezinárodních sportovních her Invictus (latinsky neporažený), které jsou určeny právě zraněným veteránům.

Reklama

Výběr článků

Načítám