Hlavní obsah

Gorila v zoo hladila sviště, návštěvníci se dojímali

Dojemné video ze setkání gorily se svištěm sdílela ve čtvrtek zoologická zahrada v Detroitu v americkém státě Michigan. Zvědavý třiadvacetiletý primát jménem Kongo na něm nebojácného hlodavce opatrně hladí.

BEZ KOMENTÁŘE: Gorila jemně hladila svištěVideo: Detroit Zoo

 
Článek

„Není neobvyklé vidět sviště, jak se během krmení pohybuje okolo gorilího výběhu – oba druhy jsou koneckonců převážně býložravci. Méně časté už je však spatřit gorilu, která jemně hladí sviště po zádech, čehož byl svědkem jeden z návštěvníků,“ napsala k videu detroitská zoo a muži v příspěvku za video poděkovala.

Na záběrech je vidět, jak Kongo svýma velkýma rukama hlodavce několikrát opatrně pohladil a následně se od něj opět vzdálil. Svišť navzdory násobně menší velikosti nejevil absolutně žádné známky strachu.

Foto: Detroit Zoo

BEZ KOMENTÁŘE: Gorila jemně hladila sviště.

„Ačkoliv gorily váží přes 180 kilogramů, zdá se, že tento malý návštěvník si je vědom toho, že od třiadvacetiletého Konga mu nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedla zoologická zahrada.

Žena a gorilí samice si v zoo navzájem ukazovaly své potomky

Koktejl

Zvířecí setkání dojalo nejenom návštěvníky zoologické zahrady, ale rovněž uživatele sociálních sítí.

„Životní lekce: Někdy je zkrátka potřeba se zastavit a pohladit sviště,“ napsal například jeden z komentujících na Facebooku. „Kdyby byl na místě gorily člověk, utekl by svišť do svého doupěte,“ podotkl další uživatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám