Hlavní obsah

Farmář ušel s hadem zakousnutým do nohy tři kilometry

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžké chvíle si minulý týden prožil farmář Satayanarayan Mandal z východoindického státu Bihár. Na poli se mu do nohy zakousl had a zamotal se natolik, že ho muž nedokázal od nohy odtrhnout. Mandal se i s plazem snažil dostat co nejrychleji do nemocnice. Nevěděl totiž, zda had není jedovatý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž ušel s hadem zakousnutým v noze tři kilometryVideo: AP

 
Článek

Do nejbližšího města Madhepura to měl Mandal z farmy necelé tři kilometry. Na cestu se vydal, i když jít se zakousnutým plazem bylo nesnadné a bolestivé.

Když se muž dostal do obydlené oblasti, kolemjdoucí mu okamžitě přispěchali na pomoc. „Mnoho lidí chtělo hada zabít, ale dva muži nabídli pomoc s tím, že se pokusí zachránit jak muže, tak plaza,“ sdělil agentuře Newsflare očitý svědek celé události Mohammed Asharf.

„Bylo to děsivé, protože jsme nevěděli, jestli je had jedovatý, nebo ne,“ dodal.

Muži zabalili hada do hadru a pak mu chytli hlavu a opatrně vytáhli zuby vězící hluboko v Mandalově mase. Nakonec hada dali do tašky a odnesli za město, kde ho nezraněného vypustili do lesa. Farmář byl odvezen do nemocnice na vyšetření, které potvrdilo, že had nebyl jedovatý.

Podle experta Subhendu Mallika se nejspíše jednalo o nejedovatou užovku rybářskou.

Mandal měl nicméně štěstí, že nedopadl jako Indka, kterou po uštknutí místo převozu do nemocnice raději zasypali kravskou mrvou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám