Hlavní obsah

Farmář čtvrt roku natáčel, jak mu roste téměř 700kilová dýně

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Durham

Hurikán Irene poničil mnoho amerických polí na severovýchodě Spojených států, proto se objevila varování, že může následovat nedostatek dýní. Asi by nešlo o takovou tragédii, kdyby se ovšem v USA neblížil svátek zvaný Halloween, který se nese právě ve znamení dýní. Pěstitel z Connecticutu ale zachránil situaci, vypiplal totiž tak velký exemplář, že by mohl vystačit pomalu celému regionu.

Článek

Ken Desrosiers navzdory nepřízni letošního počasí vypěstoval rekordně velkou dýni. Se svou váhou 674,719 kilogramu se blíží hmotnosti klasického Mini Cooperu, který proslavil Mr. Bean. Obří zeleninu začal pěstovat v červnu a celý její růst pečlivě zdokumentoval. Nastavil fotoaparát, aby každých 15 minut pořídil snímek. Velké množství fotografií pak dalo dohromady jedinečné časosběrné video.

Minulou středu byla Desrosiersova dýně na festivalu Durham Fair slavnostně zvážena a oficiálně se tak stala místní rekordmankou. Titul amerického státu Connecticut totiž do té doby patřil dýni, která vážila o 18 kilogramů méně.

Na světový rekord ovšem Desrosiers se svou obří dýní nedosáhl. Ten zatím drží Chris Stevens z New Richmondu ve Wisconsinu se svou dýní o váze 816,466 kilogramu. Za svůj pěstitelský úspěch z loňského roku prý vděčí zejména mořským řasám, kravské mrvě a rybí emulzi, uvedl deník The Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám