Hlavní obsah

Elektrárenská společnost poslala výhrůžný dopis pouliční lampě

Novinky, jky
Oakura

Elektrárenská společnost na Novém Zélandu se musela omluvit poté, co adresovala výhrůžný dopis pouliční lampě. Firma Meridian Energy se evidentně domnívala, že v lampě někdo bydlí, a tak se rozhodla vyhrožovat odpojením od svých služeb. Dopis dostal muž, jehož pozemek s lampou sousedí.

Elektrárenská společnost pohrozila pouliční lampě, že ji odstřihne od proudu

 
Článek

Dopis byl adresován: K rukám obyvateli – Pouliční osvětlení 771800, Shearer Drive 9, Oakura. Clive Saleman, který žije v domě na této adrese, obdržel dopis minulé úterý. Stálo v něm, že má sedm dní na to, aby společnosti poskytl informace o tom, kdo odběrné místo používá, jinak bude odříznuto od proudu.

„Chvilku jsme přemýšleli, co se to děje. Pak jsme si ale uvědomili, že od této společnosti vůbec elektřinu neodebíráme. A pak už nás napadlo jediné: 'To si jako myslí, že někdo žije v té lampě?',” uvedl Saleman, který prý i z legrace na lampu zaklepal. Nikdo ale nevylezl a poštu si nepřevzal.

Dokonce ani telefon do elektrárenské společnosti nepomohl. Pracovník na telefonické lince totiž neustále žádal o osobní detaily těch, kteří proud odebírají. „Neustále chtěl tyto informace, ačkoliv to vůbec nebyl náš problém. Myslím, že si vůbec neuvědomoval, jak hloupou chybu společnost udělala,” uvedla Salemanova partnerka.

Mluvčí společnosti Meridian Energy se později za dopis omluvil a uvedl, že byl vygenerován v automatizovaném administrativním procesu. Dodal, že je to poprvé, co společnost poslala dopis pouličnímu osvětlení, a uznal, že v něm zřejmě nikdo nežije. „No, nebo v to doufáme. Mohl by tam být docela průvan,” dodal s úsměvem mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám