Hlavní obsah

Dvě vesnice bojují o zdechlinu obrovského plejtváka

Novinky, jky
COURTMACSHERRY BAY

Plejtvák myšok nalezený v irském Courtmacsherry Bay minulý čtvrtek způsobuje stále velký povyk. Nejdříve se ho tamější obyvatelé snažili zachránit, ale ten i přes jejich obrovskou snahu zahynul. Po marném boji o jeho záchranu byl odstartován nový boj - o pozůstatky plejtváka. Informoval o tom server SkyNews.

Článek

Irské vesnice Courtmacsherry a Kilbrittain se nechtějí kostry obrovského živočicha vzdát ani za nic. Vísky se nacházejí naproti sobě přes záliv a přestože je snaha o záchranu tzv. plejtváka spojila, nyní panuje mezi vesnicemi nejvyšší nevraživost, protože se ani jedna vesnice nechce zdechliny vzdát.

Proč vesnice po kostře tolik touží? Obě chtějí vystavit čelist a žebra mrtvého plejtváka jako vzdělávací prostředek a zároveň turistickou atrakci. Obyvatelé vesnice Kilbrittain dokonce zašli už tak daleko, že z kostry vypreparovali čelist a skladují ji na "tajném místě" a trvají na tom, že plejtvák zdechnul na jejich straně přístavu.

Jedna vesnice nabízí kompromis

"Popsal bych to spíše jako takovou přátelskou rozepři mezi vesnicemi. Naši obyvatelé si už dali hodně práce s vypreparováním čelisti, aniž ny narušili zbytek kostry a já věřím, že u nás čelist zůstane," uvedl zástupce radnice v Kilbrittain Kevin Murphy.

S názorem Kevina Murphyho však nesouhlasí John Young z vesnice Courtmacsherry, který tvrdí, že by měly být pozůstatky plejtváka vystaveny v jeho vesnici. "Nechceme o to s Kilbrittain bojovat, jsme sousedé, tak pojďme vymyslet nějaký kompromis," uvedl.

Do toho se ovšem obyvatelům Kilbrittain nechce, přece jen, čelist mají teď oni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám