Hlavní obsah

Dvě kalifornské církve obešly lockdown. Jsou z nich striptýzové kluby

Novinky, Michael Švarc

Dvě kalifornské církve se rozhodly vyzrát na lockdown, který v americkém státě aktuálně znemožňuje kostelům mít otevřeno. Nařízení se paradoxně netýká striptýzových klubů, církve Awaken Church v San Diegu a Godspeak Calvary Chapel v Thousand Oaks toho využily, a právě na tento typ podniku se na oko proměnily.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pastor Jurgen Matthesius z církve Awaken Church zveřejnil na Instagramu video, kde změnu vysvětluje. „Striptýzové kluby (nikoli kostely) mají při lockdownu výjimku a náš guvernér je pokládá za nezbytné,“ cituje duchovního server International Business Times. „Takže jsme se rozhodli, že jsme nyní přátelský rodinný striptýzový klub,“ doplnil pastor v nadsázce.

K obdobné satiře se připojil také pastor Rob McCoy z Thousand Oaks, který na videu předvedl decentní striptýz, což znamená, že si sundal kravatu.

„Starší lidé jsou osamělí a bezdůvodně izolovaní. Nikdo se nemůže ani zúčastnit pohřbu svých blízkých. Je naší povinností lidi podporovat. A tak končíme s tvou tyranií,“ vzkázal pastor zřejmě kalifornskému guvernérovi.

Podle serveru LadBible se záležitostí zabývá americký Nejvyšší soud. Ten zřejmě výjimku striptýzovým klubům vezme nebo naopak dovolí kostelům, aby měly otevřeno.

Chrám těla? Polské fitko našlo způsob, jak obejít vládní opatření

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám