Hlavní obsah

Dvanáctiletý Rakušan podstoupí změnu pohlaví

– VÍDEŇ
Novinky, Famous

Dvanáctiletý Rakušan se stane nejmladším člověkem na světě, který podstoupí změnu pohlaví. Na počátku puberty stojící Tim dospěje už jako dívka Kim. Chlapec po řadě složitých testů a odborných expertíz přesvědčil lékaře, že jeho duše je ženského pohlaví.

Článek

Jako transsexuála diagnostikoval tým sexuologů malého Tima již před dvěma lety. Desetiletý chlapec tehdy přijal skutečnost, že je dívkou a začal si říkat Kim. Nyní podstupuje složitou hormonální léčbu, na jejímž konci ho čeká operativní změna pohlaví.

Psychiatři schvalují změnu pohlaví v tak časném věku, protože podle nich dívce život v chlapcově těle působí vážné potíže a mohl by vést k závažným poruchám v psychickém vývoji.

Rodiče Tima, dnes už vlastně Kima, zaznamenali poruchy v chování již velmi brzy, matka uvádí, že si všimla prvního typicky dívčího chování ve dvou letech. Když Kim začal růst penis a hrubnul hlas na počátku puberty, utrpěla první psychická traumata. Má však štěstí na chápavé rodiče, kteří vyhledali nejlepší odborníky, aby se mohli do pocitů svého dítěte lépe vcítit.

Kim podstupuje hormonální léčbu, ve svých dvanácti letech se jako dívka dokonce těší vřelému přijetí spolužáků. Na operativní změnu pohlaví si ale bude muset počkat až do svých osmnácti, což je věková hranice zákonem určená pro podobné zákroky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám