Hlavní obsah

Donald Trump se potřetí oženil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PALM BEACH

Osmapadesátiletý miliardář Donald Trump se v sobotu již potřetí oženil. Tentokrát si vzal slovinskou modelku Melanii Knaussovou (34). Velkolepá svatba se konala ve floridském Palm Beach a zúčastnilo se jí mnoho celebrit.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Samotný obřad, který se odehrál v biskupském kostele, trval třicet minut a byl veřejnosti nepřístupný. "Byla to překrásná ceremonie," řekl po jejím skončení zpěvák Billy Joel novinářům.

Na místo oslavy odjeli novomanželé v luxusním voze Mercedes-Benz model Maybach. Recepce se konala v Donaldově sídle Mar-a-Lago.

Hosté byli sezváni do sálu, který je inspirován stylem francouzského zámku ve Versailles. Měří 990 metrů čtverečních a jeho výstavba stála 42 miliónů dolarů. Římsy jsou zdobeny čtyřiadvaceti karátovým zlatem, podlaha je vyrobená z mramoru.

Nákladná svatba

Nevěsta se oblékla do šatů z návrhářské dílny Chirstian Dior. Cena róby se vyšplhala na 200 tisíc dolarů a vážila 23 kilogramů. Melania za sebou měla čtyři metry dlouhou vlečku. Prstýnky, které si Donald s nevěstou vyměnil, stály 1,5 miliónu dolarů.

Slavnosti se zúčastnila například německá topmodelka Heidi Klumová, zpěváci Billy Joel či Tony Bennett. Z politiků se dostavil bývalý starosta New Yorku Rudolph Giuliani.

Donald Trump byl již dvakrát ženatý. V letech 1977 až 1990 byla jeho ženou Češka Ivana Zelníčková, od 1993 do 1999 pak herečka Marla Maplesová.

Reklama

Související témata:

Související články

Donald Trump pozval na svatbu plno celebrit

Pompézní obřad se svatební hostinou plánuje na svou lednovou svatbu Donald Trump, bývalý manžel Češky Ivany Trumpové. Ve speciálním seznamu prominentních hostů...

Donald Trump slíbil snoubence věrnost

Americký magnát Donald Trump jde do sebe. Své vyvolené ženě, kterou si brzy vezme za manželku, totiž přislíbil věrnost. Jeho dosavadní milostný život...

Výběr článků

Načítám