Hlavní obsah

Dodiho otec byl vyslýchán kvůli obtěžování nezletilé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Egyptský milionář Mohamed Al Fayed, otec přítele princezny Diany Dodiho, byl ve středu Londýně vyslýchán policií kvůli sexuálnímu obtěžování dívky mladší 16 let. Čin byl spáchán v květnu v obchodním domě Harrods, který Al Fayedovi patří. Fayed přišel k výslechu dobrovolně a obvinění popřel.

Foto: Alessia Pierdomenico , Reuters

Mohamed al-Fayed

Článek

Mluvčí Al Fayeda Katherine Wittyová sdělila případu: Pan Al Fayed vehementně popřel všechna obvinění a je přesvědčen, že jeho jméno bude očištěno.“ Zdůraznila, že Al Fayed přišel na policii dobrovolně. Strávil tam méně než půl hodiny.

Scotland Yard potvrdil, že se výslech konal, ale nesdělil žádná jména. Jeho mluvčí stroze sdělil: Muž byl vyslýchán ve vztahu k sexuálnímu obtěžování dívky mladší šestnáct let v obchodním středisku v centru Londýna. Obvinění bylo přijato v květnu 2008.

Nedělník Mail on Sunday již dříve napsal, že patnáctiletá dívka oznámila policii, že ji políbil muž z vedení obchodního domu, když tam nakupovala s matkou.

Pětasedmdesátiletý Al Fayed vlastní kromě obchodního domu Harrods i fotbalový klub Fulham. Jeho syn Dodi Al Fayed byl přítelem princezny Diany a zahynul s ní při autonehodě v srpnu 1997 v Paříži.

Fayed zničil několik politiků

Al Fayed se přestěhoval do Británie v 70. letech, ale nikdy nedostal britské občanství.

Zničil kvůli tomu dva konzervativní ministry. Poté, co nedostal pas, uvedl, že zaplatil Neilu Hamiltonovi a Timu Smithovi, aby pokládali otázky v jeho zájmu. Oba kvůli tomu odešli z vlády. Hamilton proces proti al Fayedovi prohrál.

Egypťan zničil i dalšího ministra Jonathana Aitkena, když zveřejnil, že Aitken byl zdarma v Ritzu v Paříži v době, kdy se dojednával zbrojní kontakt se Saúdskou Arábií.

Často se dostával do střetu s úřady, když tvrdil, že Diana a jeho syn Dodi byli oběťmi spiknutí a byli zavražděni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám