Hlavní obsah

Stádo divočáků úřadovalo v areálu Nemocnice Na Homolce

Novinky, kub, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Jako při sledování přírodopisného pořadu o životě divokých zvířat si mohli ve čtvrtek připadat lidé v Nemocnici Na Homolce, do jejíhož areálu odpoledne zavítala divoká prasata. Stádo dvou dospělých zvířat s potomky mocně rozrylo zem kolem špitálu, nebezpečné ale nebylo. Postarají se o ně myslivci.

Divoká prasata v Nemocnici Na HomolceVideo: Aktu.cz

 
Článek

Na místo dorazila policie, přivolal ji svědek, který zvířata viděl z okna domu. „Oznamovatel měl obavy, jestli nejsou divoká prasata u nemocnice nebezpečná,” sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

Jeho kolegové na místě našli bachyni a několik selat, jak se dobývají rýpáním do země k potravě.

Policisté usoudili, že prasečí rodinka nebyla v tomto případě nebezpečná. „Případ jsme předali místní myslivecké organizaci k dořešení po své vlastní linii,” dodal Rybanský.

Podle informací Aktu.cz byla na místě dvě dospělá prasata a asi desítka selat. I když nebyla zvířata agresívní vůči lidem, na klidu nepřidala. „Ta bachyně se třeba najednou rozběhla proti lampě, o kterou se pak začala drbat,” popsal reportér Aktu.cz.

Podle informací Novinek to nebyla zdaleka první návštěva divočáků v areálu nemocnice. Zvířata tam pozorují už delší dobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám