Hlavní obsah

Dívka v umělém spánku porodila. Ani nevěděla, že je těhotná

Novinky, nčs

Večer si šla lehnout do postele, protože ji příšerně bolela hlava. Probudila se o čtyři dny později jako novopečená matka. To je příběh 18leté Ebony Stevensonové z anglického Oldhamu, která nic netušila o svém těhotenství a setkání s dcerou pro ni byl pořádný šok, napsal server Manchester Evening News.

Foto: Profimedia.cz

Dítě přišlo na svět nečekaně. Ebony ani nevěděla, že je těhotná.

Článek

Podle vlastních slov neměla Stevensonová žádné příznaky těhotenství - žádné ranní nevolnosti, bolesti nebo vynechání periody, neměla ani výraznější břicho.  Podle lékařů za tím stojí vrozená chyba dělohy, kterou má mladá žena zdvojenou. V jedné z nich tak probíhalo netušené a málo pravděpodobné těhotenství, druhá fungovala bez příznaků.

Od bolesti hlavy k porodu

Když Stevensonovou rozbolela hlava, nepřikládala tomu zvýšenou pozornost a šla si lehnout. Její stav se však výrazně zhoršil a následoval první záchvat v koupelně. Matka Ebony urychleně zavolala záchranku a následoval převoz do nemocnice, kde byla žena uvedena do umělého spánku.

Foto: Profimedia.cz

Mladá žena musela být uvedena do umělého spánku

Po řadě vyšetření se zjistilo, že Ebony je těhotná a trpí preeklampsií, tedy stavem, který postihuje až osm procent těhotných žen. Vážně ohrožuje matku i dítě na životě. Lékaři proto rozhodli., že provedou císařský řez.

V prosinci loňského roku tak přišla na svět malá Elodie. O tři dny později byla její matka probuzena a obě se mohly poprvé potkat.

Bude vyrůstat s tetičkami 

„Když jsem se probudila a řekli mi, že mám dítě, nemohla jsem tomu uvěřit, bylo to ohromující,“ řekla Stevensonová, která si pamatuje pouze bolest hlavy a poté až probuzení v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

S výchovou bude pomáhat babička

„Neplánovala jsem děti, ani vlastně nevím, jestli jsem nějaké v následujících 10 letech chtěla, ale teď, když mám Elodie, nevyměnila bych ji za nic na světě,“ doplnila šťastná matka zdravé dcery.

O tu bude v rodině dobře postaráno. Kromě matky, která se plánuje vrátit do školy, má ještě 39letou babičku Sheree Stevensonovou, která má kromě Ebony další čtyři děti. Elodie tak bude vyrůstat společně se svými tetičkami a strýčky, kteří jsou jen o pár let starší.

Reklama

Výběr článků

Načítám