Hlavní obsah

Dcera přinesla do banky popel svého otce, aby dokázala, že je mrtvý

– Stockport
Novinky, Jakub Kynčl

Truchlící dcera Siobhon Peersová (31) už nevěděla, jak dát bance jasně najevo, že nemohou po jejím zesnulém otci nadále požadovat bankovní poplatky, a tak se vypravila do sídla banky s urnou v podpaží. Teprve poté uspěla.

Foto: Profimedia.cz

Žena přinesla urnu s ostatky svého otce do banky. Ilustrační foto

Článek

Peersové zemřel její otec David na rakovinu kostí ve věku 68 let v říjnu 2011. I poté však dostala od banky Royal Bank of Scotland zhruba 20 dopisů, které jí oznamovaly, že otec na svém účtu dluží šest liber (181 korun). Ačkoli do banky zaslala kopii jeho úmrtního listu, banka trvala na tom, že chce vidět originál listiny, a dopisy i nadále chodily jeden za druhým, až se dluh vyšplhal spolu s úroky na nesmyslných 625 liber (19 tisíc korun).

Peersová už nevěděla co dělat, a tak vzala urnu s popelem svého otce a vyrazila na místní pobočku banky v městečku Davenport nedaleko Stockportu. Tam ji položila na přepážku společně s originálem úmrtního listu. Zaměstnanci společně se zákazníky jen s otevřenou pusou poslouchali, když Peersová řekla: "Chtěli jste důkaz, že je můj otec mrtvý. No tak tady je. Přinesla jsem ho s sebou."

"Vzala jsem svého tátu do banky, mrskla jsem jeho urnu na přepážku a už jsem jen doufala, že bude všemu konec. Nic na účtu nedlužil a mě už štvalo, jak mě neustále kvůli něčemu popotahovali. Poslala jsem jim kopii úmrtního listu, což by mělo stačit. Originál jsem si chtěla ponechat u sebe," uvedla žena, která se rozhodla učinit neustálým tahanicím přítrž.

Banka již zareagovala

Banka oznámila ženě, že celý problém započal po smrti jejího otce, kdy byl na účtu nedostatečný zůstatek pro pokrytí požadovaného výběru. A dluh se vyšplhal do závratných výšin ve chvíli, kdy byla pohledávka předána vymahačské firmě.

"Poté, co paní Peersová navštívila naši pobočku, vyvstaly na světlo další informace, které uvedly celý případ do jiné roviny. Omlouváme se za jakýkoliv způsobený stres. Účet jsme již úspěšně uzavřeli," reagoval mluvčí banky.

Reklama

Výběr článků

Načítám