Hlavní obsah

Collins překonal McCartneyho, exmanželce musí zaplatit 25 miliónů liber

Novinky, ČTK, vm, dailymail.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmapadesátiletý britský hudebník Phil Collins musí v rámci rozvodového vyrovnání vyplatit své bývalé manželce 25 miliónů liber (776 miliónů korun). Tato suma překonává i částku, kterou musel zaplatit své bývalé ženě Paul McCartney, jehož rozvod byl ještě donedávna považován za úplně nejdražší v historii šoubyznysu, napsal britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Phil Collins se ženou Orianne a synem Nickem na snímku z roku 2004

Článek

Astronomickou částku obdrží pětatřicetiletá Orianne Ceveyová, dcera švýcarského milionáře. Manželství se zpěvákem a bubeníkem Genesis vydrželo sedm let. Dvojice, která spolu žila celkem 12 let, má dvě děti - osmiletého Nicolase a čtyřletého Matthewa.

"Vycházeli jsme spolu dobře, ale najednou jsme si uvědomili, že naše zájmy už nejsou totožné," řekla k rozvodu Orianne. "Odloučení je v takových případech jediným řešením, nejde říci, že už spolu nemluvíme, právě naopak. Nevedeme válku," dodala.

Collins však milióny své expartnerce nevyplácí poprvé. Vezmou-li se v úvahu peníze, které Collins zaplatil své druhé ženě Jill Tavelmanové, obohatil konta svých expartnerek o více než 42 milionů liber (1,3 miliardy korun). To se rovná téměř třetině jeho majetku, který dosahuje 140 milionů liber.

Phil Collins při svatbě s Oriannefoto: Profimedia

Radosti i strasti ze svých vztahů Collins často velmi podrobně reflektuje ve svých textech. V písni s ostrými slovy I Don‘ t Care Anymore z roku 1985 například přímo oslovuje svoji bývalou ženu Jill, která byla jeho velkou láskou, ale nakonec na něm nenechala nit suchou, a ve slavné písni Genesis Invisible Touch zpívá: „ a i když vám zkazí život, uděláte pokaždé stejně to samé.“

Collins poznal Ceveyovou, která je švýcarského původu, během turné v roce 1994. Bylo jí pouhých 22 let a pracovala jako překladatelka. (Tehdy třiačtyřicetiletý muzikant byl v té době ženatý se svou druhou manželkou.)

Pár se usadil poblíž Ženevy v Bugnins. Jejich pětileté soužití završila okázalá svatba, která trvala tři dny, přišla na 300 000 liber (9,3 miliónu korun) a zúčastnila se jí plejáda hvězd jako Elton John či Eric Clapton.

Ceveyová žije nadále v jejich dosavadním sídle, zatímco Collins se odstěhoval do nedaleké vily, aby byl nablízku svým synům. Svůj čas teď dělí mezi Švýcarsko, New York a dům v Norfolku. S první manželkou, herečkou Andreou Bertorelliovou, má hudebník osmadvacetiletého Simona a adoptoval její nyní třiatřicetiletou dceru Joely. S druhou manželkou Jill Tavelmanovou má dceru Lily.

Jako bubeník hrál Collins se skupinou Genesis od roku 1970, v roce 1975 v ní vystřídal u mikrofonu Petera Gabriela. V roce 1996 se vydal na úspěšnou sólovou dráhu. Vedle řady hitů je také autorem hudby k animovanému Tarzanovi, která mu v roce 2000 vynesla filmového Oscara a prestižní cenu Grammy. Minulý rok se vrátil ke koncertování s Genesis a v rámci turné Turn It On Again navštívil také Prahu.

Orianne nedávno založila luxusní klenotnický podnik nazvaný The Right Label. Collinsův agent rozvod pro Daily Mail odmítl komentovat se slovy, že se již jedná o historii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám