Hlavní obsah

Cimrmanolog Vondruška se ošklivě zranil. Je v umělém spánku

– Praha • Aktualizováno
Novinky, David Zápal

Dlouholetá opora Žižkovského divadla Járy Cimrmana, představitel tajemníka JZD v trilogii Slunce, seno… a dirigent Pavel Vondruška (85) se po pádu z pódia Stavovského divadla do orchestřiště vážně zranil. Je v pražském Motole a lékaři ho udržují v umělém spánku.

Článek

„Mohu potvrdit, že pan Vondruška se v neděli při realizaci prohlídky Stavovského divadla pro turisty zranil. Přivolali jsme mu vůz záchranné služby. Nyní je hospitalizován v jedné z pražských nemocnic a je udržován v umělém spánku,“ potvrdil Novinkám mluvčí činohry Národního divadla, pod něž Stavovské divadlo spadá, Tomáš Staněk.

Podle informací Novinek spadl z výšky minimálně pět metrů a povaha jeho zranění je velmi vážná.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Vondruška se Zdeňkem Svěrákem

Pavel Vondruška je sice už v hereckém důchodu, přesto však kvůli svým znalostem několika světových jazyků čas od času rád provázel zahraniční návštěvníky po scéně, ve které působil coby člen hereckého souboru a také jako šéf orchestru tamní činohry. Prohlídky se mu nyní staly téměř osudnými.

"Pacient leží ve stabilizovaném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení," uvedla bez bližších podrobností mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. Zdroje z oddělení uvádějí, že Vondruška již není v ohrožení života. Přesto je však jeho stav vážný.

Svěrák ho půjde navštívit

Kolegové na vážně zraněného kolegu myslí a doufají, že se přes vysoký věk z následků zranění dostane.

„Stále se neprobudil z umělého spánku. Čekám, až mi dají vědět, že je vzhůru, a půjdu ho navštívit,“ svěřil Novinkám Zdeněk Svěrák, dlouholetý Vondruškův spolupracovník z Žižkovského divadla Járy Cimrmana.

Z něho nedávno Vondruška odešel kvůli potížím s pamětí, jež ho postihly v jeho pokročilém věku.

Reklama

Související témata:

Související články

Zdeněk Svěrák: Na pesimismus už je pozdě

Zdeněk Svěrák namluvil francouzský ekologicky zaměřený dokument Home, jenž bude mít premiéru 5. června. S prací autora Yanna Arthuse-Bertranda se Svěrák poprvé...

Celý Cimrman v krabičce

Luxusní vánoční dárek pro všechny cimrmanology přichystal Supraphon. Jde o box se sedmnácti CD obsahujícími všechny hry Divadla Járy Cimrmana a několik bonusů....

Výběr článků

Načítám