Hlavní obsah

Chvilka umění pro těžce pracující: Koncert po hornicku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oktjabrsk

Se zajímavým nápadem přišla ruská společnost Norilsk Nickel, která se zabývá těžbou a zpracováním niklu. Aby zvedla horníkům ve svém dole v Oktjabrsku před začátkem směny náladu, uspořádala pro ně koncert. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muzikanti zahráli horníkům přímo v dole hudbu z Jen počkej, zajíci!Video: Reuters

 
Článek

„Tohle je začátek našeho uměleckého programu, ve kterém se chvilka umění setkává s výrobou, aby vytvořila pozitivní dojem před začátkem směny a nabila pracovníky dobrou náladou po celou jejich pracovní dobu,“ řekl tiskový mluvčí společnosti Vasilj Moroz.

Horníci si koncert podle všeho užívali, trio vystupujících si i fotili. „Nálada je teď velmi dobrá, rozveselilo nás to. Je tu jen technický a inženýrský personál, který je zatížen svými vlastními problémy tady v dole. Takto mohou přijít na jiné myšlenky,“ řekl předák dolu Oleg Kachin.

Společnost pojmenovala program jako Prosmart, což je zkratka pro produktivitu, pokrok, umění a náladu. Pilotní koncert se osvědčil, firma proto plánuje další aktivity. Kromě koncertů chce pořádat i výstavy nebo taneční vystoupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám