Hlavní obsah

Chronický kleptoman si na Vánoce dopřál svou 321. krádež

Cardiff

Britská policie v záznamech vede čtyřiapadesátiletého Davida Archera mezi zločinci podivíny. Chronický kleptoman se odmítá léčit a celý svůj život se tak potýká s drobnými krádežemi v obchodech a s následky toho, když je chycen při činu. Velšan byl už pokutován či souzen 321krát. A za posledních patnáct let byl na Vánoce mimo vězení jen jedinkrát.

Foto: Profimedia.cz

Muž není schopný svou nemoc ovládat, a tak krade a krade... Ilustrační foto

Článek

Naposledy kradl Archer letos těsně před Vánocemi, kdy v obchodě v Abergele ukradl dvě lahve whisky. U soudu už kvůli tomu byl po 155., protože kvůli hodnotě zboží se nejednalo o přestupek, nýbrž soudem postižitelný trestný čin.

Archer je psychicky postižený muž, který se vyhýbá léčbě a patří mezi největší recidivisty v zemi, ačkoli nepůsobí žádné těžké zločiny. Mezi jeho nejméně lichotivé činy patří krádeže charitativních schránek na výběr peněz.

Letos v říjnu šel za mříže na dvanáct týdnů poté, co se dopustil svého 317. přečinu. Dlouho ale bez své vášně nevydržel a do Vánoc se dokázal postarat o další třídenní trest. Letošní svátky tak strávil Archer za mřížemi, zda oslaví mimo vězení konec roku, ale není jisté.

Z vězení byl propuštěn o víkendu a do nového roku zbývá ještě několik dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám