Hlavní obsah

Byl závislý na sendvičích. Teď zhubl 130 kilogramů a po pěti letech vyšel z domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byly doby, kdy Brit Ian Whitmore snědl 12 sendvičů denně. Na pečivu s uzeninami, sýrem a pořádnou dávkou majónezy byl doslova závislý. Podařilo se mu ale zhubnout 130 kilogramů a po pěti letech konečně vyjít z domu.

Foto: Profimedia.cz

Ian Whitmore

Článek

Otec dvou dětí Whitmore se rozhodl pro životní změnu, když byla jeho synovi vloni v lednu diagnostikována porucha autistického spektra a ADHD. Sám v roce 2004 opustil po pracovním úrazu zaměstnání lešenáře a během zotavování začal postupně přibírat na váze.

Během dne zvládl sníst celý bochník chleba z bílého pečiva, velké balení chipsů, slaný koláč a kurýr z doručovací služby u něj byl jako doma. V jednu chvíli byl jeho kalorický příjem okolo sedmi tisíc kilokalorií denně. V roce 2018 se u něj objevila cukrovka.

Foto: Profimedia.cz

Takhle vypadal Whitmore ještě před několika lety.

Kvůli morbidní obezitě (vážil až 230 kilogramů) nemohl vykonávat prakticky žádnou činnost. V domě v Norfolku mu rodina musela zařídit vlastní pokoj v přízemí, odkud Whitmore prakticky nevycházel.

„Po letech se dostavily deprese a úzkosti a já jsem jenom ležel na gauči a díval se na televizi,” přiznává Whitmore, který před rokem a půl razantně změnil životní styl.

Rapidně omezil kalorický příjem, přidal pohyb a dnes se může pochlubit tím, že zhubl 130 kilogramů. „Jsem na to hrdý, slovy se to nedá popsat. Když se podívám, jak jsem žil ještě pět let zpátky, tak se to vůbec nedá srovnávat,” říká.

„Všechno jsem nechával na manželce, stal se ze mě samotář. Neměl jsem energii, nemohl jsem si hrát s dětmi, až když synovi sdělili diagnózu, tak jsem věděl, že se něco musí změnit,” dodává muž, jenž po pěti letech může plnohodnotně vyrazit ven a doprovodit syna do školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám