Hlavní obsah

Britský pár vyrazil bez dokladů na výlet přes celou zemi, policie mu zabavila auto

Novinky, zkr
Falmouth

I přesto, že je ve Velké Británii omezen volný pohyb lidí jen na nezbytné úkony, najdou se tací, kteří to stále nerespektují. V sobotu objevila policie pár z Kentu ve Falmouthu, který je od jejich bydliště vzdálen zhruba 500 kilometrů. Kromě toho neměla dvojice potřebné doklady, hlídka jim proto vůz zabavila, píše na svém webu list Daily Mail.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dvojice ve svém voze spala, když je policie objevila. Jak údajně uvedla, potřebovala si udělat malou pauzu. Přitom však pár přejel naskrz celou zemi. Kromě toho řidič neměl řidičský průkaz, ani povinné ručení. Policisté oběma udělili pokutu a automobil zabavili.

„Důležitá zpráva pro ty, kteří si pořád myslí, že je dobrý nápad ignorovat nařízení vlády: Dostanete pokutu, vrátíme vás zpátky (a v takovémto případě vám zadržíme auto). Dobrá práce, Emmo,“ komentoval zásah kolegyně Adrian Leisk z policejního oddělení Devon a Cornwall. Většina uživatelů na sociální síti vyjádřila policii podporu, někteří ale poukazovali na to, jak se dvojice má bez auta vrátit domů.

Individuální přístup

Britská policie získala minulý měsíc novou pravomoc pokutovat ty, kteří poruší karanténní opatření. Jenom od 10. do 20. dubna udělilo zmiňované oddělení policie 296 pokut, většina z nich byla za cesty, které nebyly nezbytně nutné.

„Od teď by každý měl vědět, co je jeho zodpovědnost v boji s koronavirem. Buďte doma, snažte se venkovní cvičení provádět v místě bydliště a vyrážejte jen na nezbytně nutné cesty. To nám pomůže ochránit zdravotníky NHS a nakonec i zachraňovat životy,“ sdělil již dříve tento týden konstábl Glen Mayhew.

Podle něj se v zemi stále vedou diskuse, co je a co není zakázané. Policie proto prý postupuje u jednotlivých případů porušení individuálně. Zároveň poděkoval těm, kteří opatření dodržují.

Velká Británie je jednou z nejhůře postižených zemí koronavirem v Evropě. Sobotní statistiky hlásily od začátku epidemie 148 tisíc nakažených. Počet obětí se přehoupl přes 20 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám