Hlavní obsah

Britská firma nabízí zaměstnancům nezvyklý benefit – kocovinový den

Novinky, pal

Ellie je 19 let a pracuje jako PR manažerka pro agenturu digitálního marketingu. A má štěstí na hodně progresivní šéfovou, která jí nabízí kromě flexibilní pracovní doby i neomezenou dovolenou a také „kocovinový den“.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci britské firmy si mohou vybrat dny, kdy pracují z pohodlí gauče a bojují s kocovinou (Ilustrační foto).

Článek

Kocovinové dny si letos Ellie vybrala dva. Celé to spočívá v tom, že zavolá své šéfové, že to do práce nezvládá, a pracuje z domova z pohodlí vlastní pohovky, nebo dokonce postele.

„Myšlenka, která za tímto benefitem stojí, je, že spoustu výhod můžou čerpat lidé s dětmi. Tahle je pro ty z nás, kteří děti nemají,“ svěřila se pro BBC Ellie. Cení si na celém konceptu zejména toho, že nemusí své nadřízené lhát.

Zaměstnanci to nezneužívají

Upřímnost a poctivost je také to, co na celém konceptu těší i Ellieinu šéfovou, spoluzakladatelku a ředitelku společnosti The Audit Lab Claire Cromptonovou.

Zeptejte se šéfa na prémie: Firma rozdala vánoční bonusy z říše snů

Koktejl

„Chtěli jsme nabídnout něco i mladým lidem, kteří chodí běžně za zábavou i přes týden, třeba na hospodské kvízy a podobně. Kdyby si někdo vybíral tři kocovinové dny v týdnu a meškal kvůli tomu důležité schůzky s klienty, byl by to problém. Ale nám se to osvědčilo a naši zaměstnanci to nezneužívají,“ prohlásila spokojeně vedoucí.

Odborníkům se název moc nelíbí

A tak zatímco odborníci, jako je Jill Millerová z CIPD, společnosti zabývající se lidským rozvojem, se staví ke konceptu skepticky - zejména k názvu „kocovinový den“, protože podle nich podporuje nadměrné konzumování alkoholu, zaměstnanci si ho pochvalují. A firmě z anglického Boltonu se tak prý daří přilákat do svých řad lidi i z Manchesteru.

„Bylo by mi hloupé předstírat, že je mi třeba špatně, místo abych přiznala, jak se věci mají. Naposledy jsem byla třeba na rande se svým přítelem, vypili jsme spolu lahev vína, ale zavolali nám ještě přátelé, že jsou v hospodě. Tak jsme se k nim připojili a zábava se nám protáhla do nočních hodin. Ráno jsem pak zavolala Claire a řekla jí, že se na to, že bych dorazila do práce, zrovna necítím,“ popisuje Ellie, jak takové využití firemního benefitu vypadá.

Anketa

Stalo se vám někdy, že jste v práci lhali, proč nepřijdete, protože jste měli kocovinu?
Ano
62,3 %
Ne
37,7 %
Celkem hlasovalo 624 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám