Hlavní obsah

Britka volala na nouzovou linku kvůli krádeži sněhuláka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chatham

S ojedinělým problémem se potýkali pracovníci britské nouzové linky, když se jim ozvala žena z kentského Chathamu s tím, že potřebuje akutní pomoc. Když byla dotázána, čeho se její volání týká, dozvěděl se pracovník linky, že ženě někdo odcizil ze zahrady sněhuláka. Informoval o tom deník Sun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Britce někdo ukradl sněhuláka. Neváhala a zavolala na nouzovou linku. Ilustrační foto

Článek

Policisté označili její chování za zcela nezodpovědné, ačkoliv se žena bránila tím, že si myslela, že je asistence policie nezbytná, protože použila librové mince místo očí. Navíc prý měl sněhulák v rukou čajové lžičky. Pracovník linky ji však doporučil, aby příště na nouzovou linku volala pouze v případě opravdové nutnosti a nikoliv kvůli něčemu podobnému.

Kentská policie vydala přepis telefonátu, ve kterém žena doslova řekla: "U mého domu došlo ke krádeži. Nebyla jsem venku a nekontrolovala jsem ho asi pět hodin. Teď jsem si odskočila ven na cigaretu a už tu není." Když se operátor zeptal, o koho jde, žena odvětila: "Můj sněhulák. Myslela jsem si, že v tom mrazu bude v bezpečí."

Operátor nechtěl věřit svým uším a zeptal se ženy: "Máte na mysli nějakou dekoraci?" Žena jen stroze odvětila: "Ne, sněhuláka ze sněhu. Dělala jsem ho sama. Není to zrovna super ulice, ale přece nečekáte, že vám někdo ukradne sněhuláka."

Hlavní inspektor Simon Black telefonát ženy odsoudil s tím, že mohl stát život někoho, kdo by volal v opravdové nouzi a kvůli tomuto telefonátu by nemohl být hned přepojen na operátora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám