Hlavní obsah

Bouře Doris dala přistávajícím letadlům pořádně zabrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Že si piloti občas zažijí perné chvilky, dokazují záběry pořízené v pátek na letišti v Birminghamu. Bouře Doris, která se v minulých dnech prohnala Evropou, si s jejich stroji pohrávala jako s hračkami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přistávání během bouře DorisVideo: AP

 
Článek

Nahrávka ukazuje hned několik letounů, jejichž piloti se ze všech sil snaží položit stroj klidně na zem, situaci jim však komplikuje silný boční vichr. Nervy drásající okamžiky tak prožili nejen sami piloti, ale i cestující.

Doris s sebou přinášela poryvy větru o rychlosti až 150 km/h, kvůli čemuž byla řada plánovaných letů zrušena nebo odkloněna a piloti v nejednom případě museli přistání opakovat. Omezena byla také železniční a silniční doprava.

Své si s vichřicí užily i další evropské země. V ČR skončily tisíce domácností bez elektřiny a ČEZ vyhlásil kalamitní stav. V Německu, kde tutéž tlakovou níži pojmenovali Thomas, narazil rychlovlak Thalys do spadlého stromu, nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Ani našim slovenským sousedům níže Doris alias Thomas nedala klidu - tamní hydrometeorologický ústav vydal výstrahu třetího stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám