Hlavní obsah

Boris Rösner zdědil vinici

Novinky, Korzo
PRAHA

Herec Národního divadla a pedagogo AMU Boris Rösner v současnosti hraje tři náročné role. V Divadle na Palmovce představuje Cyrana z Bergeracu, v Národním Harpagona a o víkendu si zahraje Fredericka na scéně Divadla ABC. Přestože jeho vypětí je vysoké, doufá, že ho překoná.

Foto: Jitka Sobotková

Budova dnes již bývalé hasičské zbrojnice v Mikulově je už skoro rok prázdná. Město má nyní opět možnost ji intenzivně nabízet k prodeji či pronájmu.

Článek

Přes náročnost všech rolí mu paměť stále dobře slouží. "S pamětí zatím nemám problémy. Učím se texty zvláštním způsobem," uvedl herec.

"Bifluji je v noci nebo třeba v místnosti, která tomu vůbec neodpovídá, kde je šum a hluk. Ty pak musím intenzivně překonávat, učím se přitom kupodivu rychle a snadno," podotkl a dodal, že někdy prý spí jen čtyři hodiny. "To jsem pak ale úplně mrtvolný."

Zbláznil se do vinařství

Čas mu zbývá i na koníčky, nyní propadl jednomu neobvyklému. "Zbláznil jsem se do vinařství. Pěstuji a vyrábím víno."

K vínu se dostal díky osudu. Jeho manželka totiž pochází z vinařské rodiny a tchán mu odkázal dům včetně vinice. Dokud žil, staral se o vinici během roku a Boris Rösner spíše o prázdninách. Víno  pak rád sklízel, vyráběl a především ochutnával.

"Teď se mi o vinice starají sousedé, protože mám málo času. Ale sklízet víno a čekat, až z něj bude lahodný mok, to si samozřejmě nikdy nenechám ujít."

"Bohužel červené nám zmrzlo, máme teď už jen bílé. Nejlepší můj druh je rulandské šedé. Ta vůně a ta chuť, to je stejná rozkoš jako stát na jevišti třeba v roli Cyrana nebo teď Frederica," zasnil se Rösner.

Reklama

Související témata:

Související články

Boris Rösner Valentýna neslaví

S blížícím se svátkem zamilovaných vypukne hotové šílenství po cukrovinkách a květinách. Přesto na světě existují lidé, kterých se rabování obchodů...

Výběr článků

Načítám