Hlavní obsah

Bezmála tisíc vozů ferrari vytvořilo nejluxusnější dopravní zácpu

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Silverstone

Rekordních 964 vozů značky Ferrari se o víkendu sjelo na anglickém okruhu Silverstone s cílem překonat výkon z roku 2008. Tehdy se po okruhu Fudži v Japonsku projelo 490 vozů této slavné italské značky. Čestným hostem akce byl pilot Formule 1 Felipe Massa. Vzhledem k počtu účastníků se samozřejmě nezávodilo, přehlídka připomínala spíš dopravní zácpu.

BEZ KOMENTÁŘE: Na trati se sešlo skoro tisíc luxusních vozů FerrariVideo: ferrari.com

 
Článek

Brazilský závodník vedl celé pole v modelu 458 Spider. Zastoupena byla celá škála vozů ferrari, včetně posledního a nejvýkonnějšího F12 Berlinetta. Samozřejmě nemohl chybět ani legendární model F40 z 80. let.

„Byl to nezapomenutelný zážitek. Vážím si toho, že jsem zde mohl být. Byla to fantastická podívaná pro všechny fanoušky vozů z Maranella,“ řekl Felipe Massa.

Rekord splnil všechny podmínky pro zápis do Guinnessovy knihy rekordů a bude v nejbližší době potvrzen. Zástupci automobilky Ferrari mysleli i na dobrou věc a za každý zúčastněný vůz věnovali pět liber britské charitě, která podporuje zaměstnance automobilového průmyslu a jejich rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám