Hlavní obsah

Během 72 hodin se lidé složili na holčičku, která by bez jejich pomoci nemohla chodit

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé se snaží na internetu vybrat peníze na různé projekty. S podobným záměrem se obrátila na své přátele na Facebooku 22. listopadu i Leonie McCarthyová z Lincolnu v britském hrabství Lincolnshire. Žádala je, aby pomohli její dceři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Během 72 hodin se lidé složili na holčičku, která by bez jejich pomoci nemohla choditVideo: AP

 
Článek

Desetiletá Tarli se narodila se spastickou obrnou, prošla čtyřmi operacemi kyčle a čtyřhlavého svalu. Po celý život se také potýká s nesnesitelnou bolestí.

Sirotek z Ghany už studuje v Praze. Díky české učitelce

Domácí

Odhodlaná maminka tak požádala své přátele o pomoc. „Zdál se mi sen, že má dcera chodí. Uvědomila jsem si, že sním, ale nechtěla jsem se probudit, nechtěla jsem, aby to skončilo. Když jsem vstala, chtělo se mi plakat. Co když Tarli taky sní o tom, že chodí? Ta představa mi láme srdce,“ napsala na Facebook Leonie.

Pro dceru chtěla koupit speciální robotické chodítko za 1200 liber, tedy zhruba 36 tisíc korun. Její přátelé umístili srdceryvnou prosbu jako projekt na GoFundMe.

Během 72 hodin bylo hotovo, cíl byl splněn a k tomu Leonii přišla řada povzbudivých zpráv od jejích blízkých. Malá holčička se tak nyní může poprvé v životě začít procházet alespoň s asistencí chodicího robota.

Reklama

Výběr článků

Načítám