Hlavní obsah

Basikové vyndali z nohy šroub

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Zpěvačce Báře Basikové vyndali koncem minulého týdne z kotníku levé nohy šroub. Tím jí lékaři v nemocnici Na Františku fixovali komplikovanou zlomeninu. Zpěvačka na začátku července uklouzla na dovolené na řeckém ostrově Kos v hotelové restauraci a musela podstoupit dvě operace.

Článek

Zlomený kotník zpěvačce ošetřili řečtí lékaři přímo na místě dovolené a nohu zafixovali sádrou. Bohužel ale nastaly komplikace.V Česku museli lékaři Basikové znovu nohu zlomit kvůli špatně srůstajícím kůstkám.

To ale bohužel nebyl konec komplikací. "Musela jsem na další operaci a do kotníku jsem dostala šroub," prozradila zpěvačka. Po necelých dvou měsících, které zpěvačka trávila především na lůžku, lékaři dovolili vyndání šroubu. A to dokonce předčasně.

"Bára Basiková říkala, že jí mají šroub vyndat až začátkem září, ale kvůli zkouškám muzikálu Jesus Christ SuperStar, kde zpívá hlavní ženskou roli Máří Magdaleny, žádala uspíšení. I doktoři usoudili, že hojení vypadá dobře a Báře vyhověli, " řekl Novinkám mluvčí Hudebního divadla Karlín Tomáš Matějovský.

Basiková se začátkem září přidá k souboru, který už měsíc intenzivně zkouší. Premiéra muzikálu je plánována na 11. listopad. Vedle zkoušek nyní zpěvačku čekají rehabilitace a také plánuje zpevnit postavu. "Vždycky, když trošku vyjdu z formy, chodím na bailine, což je trénování svalů pomocí elektrošoků na pražský Anděl. Co nevidět se tam zase nastěhuju," řekla se smíchem Novinkám Basiková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám