Hlavní obsah

Atrakci sužovaly divné jevy, vedla přes prokletou cestu postavenou roku 666

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůza vyvolaná mimo strašidelný zámek není vítanou atrakcí, a tak Thorpe Park v britském Surrey musel nedávno přijmout výjimečné opatření: právě dostavěnou vodní klouzačku přesunul do zcela jiné části parku.

Článek

Známé zábavní místo Thorpe Park mělo být během roku 2011 rozšířeno o novou atrakci Storm Surge, která je jakousi adrenalinovou vodní klouzačkou. Místo už bylo vybrané, atrakce postavená, jenže...

Stavební dělníci si od začátku konstrukce stěžovali na to, že se objekty samy pohybovaly a oni navíc stále cítili podivný chlad. Nakonec se vedení parku rozhodlo povolat skupinu specializovanou na detekci paranormálních jevů, aby místo prověřila.

A ta zjistila, že vodní atrakce je stavěna přes tzv. Cestu mnichů. Informace o této stezce se přitom datují přesně do roku 666 našeho letopočtu. Cesta vedla nedaleko místního opatství a kostela, a podle legend se na ní přihodilo mnoho tragédií. Psychotronici také tvrdí, že stavba atrakce mohla narušit přilehlé pohřebiště, a tak spustit sérii zvláštních ukazů.

Podivné rozmazané fotografie

"Když začali zaměstnanci šílet, rozhodli jsme se zavolat experta na paranormální jevy, aby se podíval, zda je vše v pořádku," řekl Mike Vallis ze zábavního parku.

"Vyšetřování našeho týmu dospělo k výjimečným výsledkům. Podivné úkazy, zvláštní rozmazané objekty na fotografiích a extrémní reakce desky ouija právě na místě, kde měla být atrakce postavena," uvedl Jim Arnold z týmu Southwest London Paranormal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám