Hlavní obsah

Američané se tetují, aby byli víc sexy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Téměř šestina Američanů nese tetování na různých částech těla a třetina z nich se domnívá, že tetování je dělá více sexy. Vyplynulo to z průzkumu, který uskutečnila americká společnosti Harris Interactive.

Foto: Ing. Martin Duží

úsek opravované komunikace

Článek

Podle výsledků průzkumu je potetováno šestnáct procent Američanů, tedy asi 45 miliónů lidí ze zhruba 282 miliónů obyvatel Spojených států. K nejpotetovanějším patří mladá generace. Kresba na těle zdobí 36 procent mládenců a dívek ve věku 25 až 29 let a 28 procent mužů a žen blížícím se střednímu věku 30 až 39 let.

Díky tetování se 34 procent lidí cítí více sexy, 29 procent více rebely a jen pět procent má dojem, že vyhlíží inteligentněji. Z hlediska pohlaví je počet tetovaných osob zhruba vyrovnán.

Politicky prý převažují potetování demokraté, jichž je 18 procent ve srovnání se 14 procenty republikánů. Podle průzkumu ovšem 24 procent republikánů prý lituje, že podobný krok učinilo, což je o sedm procent více, než činí celostátní průměr kajícníků. Největším důvodem lítosti je prý vytetované jméno.

Anketa

Máte tetování?
ano
37,4 %
plánuji si je pořídit
20,4 %
ne
42,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 436 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám