Hlavní obsah

126 metrů volným pádem. Nová adrenalinová atrakce je jen pro otrlé

Novinky, vps

V zábavním parku Six Flags Great Adventure v americkém státě New Jersey otevřeli o víkendu atrakci, ze které mají husí kůži i ti největší tvrďáci. Jmenuje se Zumanjaro: Drop of Doom (Pád zkázy) a návštěvníky spouští z věže volným pádem z výšky 126,5 metru. Atrakce je nejvyšší a také nejrychlejší na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Drop of Doom - nejvyšší a nejrychlejší věž s volným pádemVideo: Reuters

 
Článek

Věž je vybavena třemi gondolami (každá pro osm lidí) které návštěvníky vyvezou na vrchol za 30 sekund. Tam následuje krátká pauza, při níž si lze vychutnat vyhlídku na špičky mrakodrapů v 80 kilometrů vzdálené Filadelfii.

A pak to začne. Gondoly jsou spuštěny dolů a lidé začnou ječet. Není se čemu divit, při pádu totiž dosáhnou rychlosti i přes 140 kilometrů za hodinu. Zpět na zemi jsou asi za 10 sekund.

„Nevím, jestli si někdo opravdu dokáže představit, jaké to je, dívat se na zem z výšky 126 metrů, když vás drží v sedačce jen postroj. Je tam fantastický výhled, ale většina lidí má zavřené oči, takže si ho neužijí,“ okomentoval atrakci prezident parku John Fitzgerald.

Aby toho nebylo málo, je věž připojena ke konstrukci horské dráhy Kingda Ka. Během čekání na volný pád se může návštěvníkům stát, že nad nimi profrčí vlak, který jede na dráze rychlostí až 206 kilometrů za hodinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zkušební jízdy na adrenalinové atrakci Falcon´s Fury

Těžko říct, zda vůbec může něco s Pádem zkázy soupeřit. Trochu se mu blíží atrakce Falcon’s Fury (Sokolí zuřivost), kterou by měli otevřít v létě ve floridském parku Busch Gardens. Odvážlivci si na ní budou moct užít pád hlavou dolů z výšky 102 metrů. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám