Hlavní obsah

V Řevnicích zapálili rekordní čarodějnickou hranici

– Řevnice • Aktualizováno

Deště posledních dní zkropily vyschlou krajinu a udělaly radost všem, kteří se obávali, že nebudou moci kvůli suchu zažehnout poslední dubnový den hranice během tradičního pálení čarodějnic. Obzvlášť to platí pro středočeské Řevnice, kde přichystali rekordně vysokou hranici.

Pálení čarodejnic v ŘevnicíchVideo: Jakub Svoboda, Právo

 
Článek

Nadšenci v Řevnicích pořádají tradiční oslavy o filipojakubské noci už od roku 1974. Jsou tu držiteli dvou rekordů za nejvyšší zapálenou hranici, ten poslední pochází z roku 2006. Tehdy se hranice tyčila do výšky 15,24 metrů.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Pálení čarodějnic v Řevnicích

Letos se podařilo hranici podstatně navýšit. Dřevo tu naskládali do výšky 19,35 metrů. I s čarodějnicí na vrcholu pak hranice dosáhla výšky 22 metrů.

Na stavbu hranice byly určeny zejména uschlé stromy. Dalším využitým materiálem jsou pak jinak poškozené dřeviny rovněž určené k těžbě. Výplň hranice pak tvoří biologický odpad dovezených ze soukromých zahrad – spadlé větve, suché túje a podobně.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Koště čarodějnice se nachází ve výšce 22 metrů.

Pro diváky, kterých se na Řevnické pálení čarodějnic sejde každoročně okolo tisícovky, si organizátoři přichystali památeční turistické známky.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Pálení čarodějnic v Řevnicích

Reklama

Výběr článků

Načítám