Hlavní obsah

Aby mohl svatý muž odvolit, cestovali za ním úředníci 70 kilometrů džunglí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 70 kilometrů džunglí plnou lvů cestovali indičtí úředníci, aby umožnili volit devětašedesátiletému svatému muži, který žije v odlehlé části státu Gudžarát. Bharatdas Daršandas nevynechal od roku 2002 jediné hlasování, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Volební místnost pro jediného voličeVideo: Reuters

 
Článek

Čtyři úředníci v doprovodu jednoho policisty zřídili speciální volební místnost jen pro tohoto poustevníka, který přebývá v izolované lesní svatyni už dvě desetiletí. Kolem jeho chrámu se nachází divočina, v níž žije asi 600 ze zbývajících asijských lvů.

Parlamentní volby ve druhé nejlidnatější zemi světa začaly 11. dubna. Mají sedm etap a účastnit se jich může 900 milionů oprávněných voličů. Volební úředníci často musejí vážit cestu i do vzdálených míst, ovšem náročné výpravy za jediným voličem příliš běžné nejsou, píše Reuters.

„Skutečnost, že vláda vyvinula takové úsilí, aby mohl hlasovat jeden člověk, svědčí o významu každého jednotlivého hlasu,“ řekl Daršandas a zdůraznil, že v jeho bydlišti byla volební účast stoprocentní. „A tak by to mělo být i všude jinde,“ dodal.

Indické volby skončí 19. května a výsledky by měly být známy o čtyři dny později.

Reklama

Výběr článků

Načítám