Hlavní obsah

Muž spolknul živou zlatou rybku. Dostal tučnou pokutu a nucené práce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za svou nerozvážnost skončil u soudu 27letý Brit Josh Coles. Na pouti totiž vyhrál živou zlatou rybku, kterou v opilosti následně spolknul. Jelikož ho u toho natáčeli přátelé, stačilo to policii jako důkazní materiál. K jeho štěstí nakonec vyváznul jen s pokutou 300 liber (9000 korun) za týrání zvířat, a nucenými pracemi, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladíka natočila jeho přítelkyně na sociální síť Snapchat. Na videu jde vidět, jak si Coles dá zlatou rybku do úst a zapije ji pivem. Incidentem se začala posléze zabývat policie a celá věc skončila u soudu. U něj veterinář David Martin uvedl, že rybka stále žila, když ji Brit polykal. Žalobkyně pak řekla, že Coles způsobil smrt zvířete, které je navíc v Británii klasifikováno jako chráněné.

Vážnějšímu postihu Brit ke svému štěstí unikl. Jeho obhájce totiž uvedl, že trpí takzvaným ADHD neboli poruchou pozornosti s hyperaktivitou. Probační úředník zase prohlásil, že je Coles šašek, ale za svůj čin se velmi stydí.

Soud mladíkovi nakonec uložil 200 hodin nucených komunitních prací, dále pak pokutu 300 liber. Coles také dostal pětiletý zákaz chovat jakékoli rybičky.

Polykání zlatých rybek bylo ve 30. letech minulého století populárním trendem na amerických středních školách. Není ovšem zcela jasné, jak celá věc vznikla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám