Hlavní obsah

Osm hodin týdně. Tolik času dumají Britové o počasí

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Brit postává ve frontě a baví se s ostatními o počasí, moc nad tím neuvažuje. Podle průzkumu, o němž informoval deník The Daily Mail, však vykonává hned dvě ze čtyř činností pro ostrovany nejtypičtějších.

Foto: Profimedia.cz

Když počasí zrovna nekomentují, třeba o něm přemýšlí

Článek

V průzkumu přiznaly dvě pětiny (42 procent) ze dvou tisíc dotázaných, že na počasí myslí nejčastěji. Pití čaje je další takovou náruživostí, i když se jím zabývá jen 39 procent.

Na třetím místě v tomto podivném žebříčku stojí právě čekání ve frontě, významná aktivita pro 35 procent dotázaných. Čtvrtou typickou činností je omlouvání se, i když to není třeba – přiznala se k ní rovná pětina dotázaných.

Daleko menší význam mají pro Brity aktivity jako nadměrné pití, vyžívání se v jízlivosti a v troušení jedovatostí, sledování nekonečných seriálů či snaha vypadat škrobeně.

Déšť i slunce ovlivní náladu

Počasí je ale nejčastějším zdrojem podnětů pro malé, nezávazné diskuse v britské rodině i společnosti. Komentováním počasí stráví prý ostrované v průměru 3,72 hodiny týdně.

Tím ale jejich zájem o klima nekončí. Další více než čtyři hodiny týdně stráví průměrný Brit sledováním počasí a přemýšlením o něm. Nejenže si najde čas, aby si v předstihu prošel předpovědi - kontroluje si je, i když jde právě z domu.

Sledování toho, jak je venku, tedy Britům zabere téměř osm hodin týdně, což odpovídá jedné pracovní směně. A protože týden má 168 hodin, odpovídá to také téměř pěti procentům veškerého času. Ale zájem je to asi odůvodněný.

Plné dvě pětiny dotázaných totiž tvrdí, že počasí ovlivňuje jejich náladu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám