Hlavní obsah

Neváží ani kilo a krmí je co tři hodiny. Ve Vietnamu zachránili pašované medvědy

Novinky, nčs

Dvě mláďata medvěda ušatého se podařilo zachránit na severovýchodě Vietnamu. Jen několik týdnů stará zvířata byla pašeráky odebrána matce a měla putovat na nelegální farmu. Díky práci tamní policie a úřadů však Mi a Tam už společně rostou v záchranné stanici, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Vietnamu zachránili novorozená medvíďata, která pytláci ukradli jejich matce Video: Caters News, AP

 
Článek

Obě mláďata byla zabavena pašerákům 9. ledna a od té doby jsou společně v záchranné stanici ve městě Ninh Binh na severovýchodě země. Drobní medvědi v současnosti váží jen necelý kilogram. Pracovníci stanice je krmí každé tři hodiny, aby zajistili jejich správný vývoj.

Ačkoliv se páru již daří lépe, stále nemají vyhráno. „Našli jsme je dehydratované. Situace je stále kritická, ale děláme všechno, co je v našich silách. Krmíme je každé tři hodiny mlékem doplněným o vitamíny a probiotika. Jedná se o mléko pro štěňata, které je tomu medvědímu podobné,” říká ředitel mezinárodní organizace Four Paws (Čtyři tlapky) Brian da Cal.

„Roztomilá mláďata vyrostou a stanou se z nich dospělí jedinci, kteří jsou nevypočitatelní a mohou být nebezpeční.”
Brian da Cal

Trauma, které zvířata utrpěla oddělením, si podle da Cala mohou nést medvědi s sebou po celý život, přesto mají podle něj dobrou šanci na přežití. „V běžné situaci by nyní byli s matkou v doupěti, takže se je snažíme zahřívat,” přidává ředitel.

Mi a Tam, jak byli medvědi pojmenováni, se pravděpodobně stali součástí obchodu. Pašeráky nyní čeká soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám