Hlavní obsah

Rybář jako zázrakem přežil útok rozzuřeného hrocha

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovskou porci štěstí měl den před Štědrým dnem keňský rybář Mathew Wanjiuku. Během chytání ryb si nevšiml blížícího se hrocha, a když se snažil schovat, bylo už pozdě. Po deseti minutách se rybáři podařilo uprchnout. Jako zázrakem Wanjiuku neutrpěl žádná vnitřní zranění a po dvou týdnech v nemocnici byl propuštěn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hroch brutálně zaútočil na rybářeVideo: AP

 
Článek

U keňského jezera Naivasha ve stejnojmenné přírodní rezervaci je hroch patrně tím nejnebezpečnějším zvířetem, na které můžete narazit. Wanjiuku se 23. prosince vydal na jezero chytat ryby a blížícího se hrocha si nejprve vůbec nevšiml.

Foto: Profimedia.cz

Hroch na muže útočil děsivě dlouhých deset minut.

Až když zvíře zaútočilo, pokusil se Wanjiuku schovat pod kmenem starého stromu. Jenže hroch našel díru dost velkou, aby se k rybáři dostal, a vytáhl ho ven.

Foto: Profimedia.cz

Hrochovi se podařilo rybáře vytáhnout zpod stromu, v tu chvíli byly mužovy šance na přežití mizivé.

Hroch několikrát rybáře kousl do žeber, ramen a rukou. Svědkové popsali, že se na muže pokusil několikrát dupnout.

Foto: Profimedia.cz

Jakmile hroch utekl, Mathew se z posledních sil snažil dostat na břeh.

Celé hrozivé divadlo trvalo zhruba deset minut. Pak se konečně lidem shromážděným okolo podařilo hrocha hlukem odehnat. Rybář byl okamžitě převezen do nemocnice. Vyšetření ukázalo, že i když jsou některé rány velice hluboké, nebyly poškozeny vnitřní orgány a muž je mimo ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Mathew Wanjiuku se v nemocnici už usmíval. Na snímku je s autorem fotografií Chadem Wrightem.

V oblasti nejsou útoky hojně rozšířených hrochů ničím neobvyklým. Nejčastějšími oběťmi jsou právě rybáři, pro které je lov ryb jediným způsobem obživy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám