Hlavní obsah

V nemocnici si pořídili špuntomat, o Vánocích bude větší klid

– Valašské Meziříčí
Právo, jr

První automat, díky kterému bude možné prožít klidnější Vánoce, slouží nově v Nemocnici Valašské Meziříčí na Vsetínsku. Pacientům, ale i návštěvníkům nemocnice nabízí automat špunty do uší.

Foto: Nemocnice Valašské Meziříčí

V Nemocnici Valašské Meziříčí pořídili automat na špunty do uší, je o ně velký zájem.

Článek

Klid mají špunty pacientům pomoci zajistit nejen o svátcích.

„Pohoda, klid, spokojenost, zkrátka duševní svěžest je jedním z významných faktorů, který ovlivňuje léčbu a přímo souvisí s její úspěšností. V rušném prostředí lůžkových oddělení, kde jsou slyšet televizní přijímače, telefonní hovory pacientů, ruch z chodeb, ale i noční chrápání pacientů, však může být klid vzácností,“ řekla hlavní sestra nemocnice Jana Pelikánová.

V nemocnici je zatím k dispozici jeden špuntomat. Stačí vhodit dvacetikorunu, vybrat velikost a vypadne plastové vejce, uvnitř kterého jsou zabalené špunty do uší. Testované a hygienicky balené zboží ze špuntomatu by mělo nabídnout pacientům lepší komfort zejména v noci nebo při odpočinku během dne.

„Každý člověk, natožpak v rekonvalescenci, potřebuje vydatný spánek nerušený rozhovory, televizí, chrápáním či ruchem v okolí. Pro tyto účely jsou špunty do uší skvělým a jednoduchým řešením,“ dodala Pelikánová.

Zájem o službu podle ní pacienti mají. „Využívají ji již od prvního dne instalace špuntomatu do provozu,“ uzavřela Pelikánová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám