Hlavní obsah

Socha sovy v srbské Kikindě připomíná obří penis, lidé se bouří

Novinky, zkr
Kikinda

Srbská Kikinda je proslulá tím, že v ní hnízdí jedna z největších populací kalouse ušatého na světě. Před nedávnem proto na oslavu tohoto jedinečného přírodního bohatství odhalili ve městě sochu sovy. Jenže ta podle mnohých spíš, než opeřence připomíná obří penis, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Socha sovy v srbském městě připomíná mnohým obří penisVideo: Reuters

 
Článek

Kontroverzní terakotovou sochu vysokou 2,4 metru vytvořil sochař Jovan Blat. Okamžitě po jejím vztyčení se ale ozvaly hlasy, že dílo je obscénní a mělo by být odstraněno. Lidé se obávají, že město se tak stane terčem posměchu. „Všichni si z nás teď budou dělat legraci,“ píše jeden z nespokojenců na sociální síti.

Socha ale rozhodně nepobuřuje všechny. „Tato sova je dílem minimalistického umění, takže v ní můžete vidět cokoliv. Nechat ji u vjezdu do města je pro nás to nejlepší,“ uvedl editor místních novin Zeljko Borozic.

Autor sochy se podle listu Vecernje Novosti nechal slyšet, že pod vlnou kritiky je připraven vytvořit sochu novou. Radnice se zatím k celé kauze nevyjádřila.

Do Kikindy se pravidelně sjíždějí ornitologové z celého světa. V centrálním parku momentálně hnízdí přes 150 kalousů ušatých a jejich počet přes zimu zřejmě ještě vzroste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám