Hlavní obsah

Největší rodina na Slovensku čítá přes 200 lidí, přesné číslo nikdo nezná

Právo, ivi

Manželé Balogovi z obce Mirkovce v okresu Prešov vychovali 16 dětí. V místní romské osadě i ve světě dnes žije přes 200 jejich potomků.

Foto: TV Markíza

V místní romské osadě i ve světě dnes žije přes 200 potomků manželů Balogových.

Článek

Ema Balogová (69) porodila 16 dětí, ale jejich jména si už nepamatuje. „Dvěma dcerám dali omylem stejné jméno Božena. Přišli na to, když jim na jedno dítě přestali vyplácet sociální dávky,“ konstatovala televize Markíza.

Počet vnuků a pravnuků si už manželé nepamatují. „Téměř každý týden nás zvou na křtiny,“ dodává Balogová. První dítě porodila paní Ema jako šestnáctiletá, a když se s manželem vzali, měli už tři děti.

„Máma se starala o děti a otec pracoval na družstvu. Žili ve dvoupokojovém bytě, ale děti měly co jíst, byly slušně oblečené a chodily do školy,“ uvedla TV Markíza.

Děti postupně založily vlastní rodiny a na svět jim přivedly 129 vnoučat. „Jedna dcera má deset dětí, další pět a ta, co žije v sousední bytovce, má patnáct dětí,“ počítá babička.

Některé děti žijí ve Velké Británii. „Velké rodinné oslavy pořádat nemohou. Babička se bojí, že se jednou vydají k ní na návštěvu všichni najednou,“ dodala televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám