Hlavní obsah

Z bažantnice na Zlínsku zmizelo na 150 bažantů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napajedla

Sto padesát bažantů zmizelo ze dne na den z bažantnice u Napajedel na Zlínsku. Nezůstal v ní ani jeden. Podle policie se bažanti zaběhli kvůli tomu, že někdo strhal oplocení bažantnice.

Foto: Profimedia.cz

Bažant obecný (ilustrační foto).

Článek

„Policisté z Napajedel se zabývají nestandardním případem poškození bažantnice, z níž zmizelo 150 bažantů. Případ šetří prozatím jako přestupek proti majetku, za který hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta,“ informovala v pondělí mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Předseda spolku bažanty ráno nakrmil, a když přišel následující den zkontrolovat, zda jsou zvířata v pořádku, zjistil, že se v bažantnici z původních 150 bažantů nenachází ani jeden. Zavolal proto policisty,“ popsala Kozumplíková.

Policisté zaznamenali, že někdo polámal podpěrné sloupy a strhal vnější oplocení bažantnice a kvůli tomu se všech 150 bažantů zaběhlo. „Podle tvrzení chovatelů má jeden bažant hodnotu více než tři tisíce korun. Škoda, která byla způsobena poškozením odchovny, prozatím nebyla vyčíslena,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám