Hlavní obsah

Lovce, který zastřelil buvola, zabil při nakládání těla jiný člen stáda

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončil v úterý 22. května pro 54letého lovce a majitele safari Claudea Kleynhanse výlet do jihoafrické divočiny se svými klienty. Poté, co se mu podařilo odpravit buvola, ho spolu se svými společníky začal nakládat na vůz. V tom na něj zaútočil jiný člen stáda a smrtelně ho zranil.

Foto: Profimedia.cz

Buvol africký (ilustrační foto)

Článek

Jihoafrický lovec a majitel firmy Guwela Hunting Safaris byl ono osudné úterní dopoledne na plánovaném lovu buvolů u břehů řeky Levubu. Všechno šlo podle plánu, a když byl jeden z buvolů uloven, celá skupina se vydala kořist naložit do auta.

Právě tehdy se ale vrátilo jedno ze zvířat z buvolího stáda a Kleynhanse napadlo. Podle lovcovy ženy měl Kleynhans buvola ve slepém úhlu a vůbec si nevšiml, jak k němu přibíhá. Drtivý útok mu potrhal stehenní tepnu a muž na místě zemřel.

Okamžitě po oznámení jeho smrti se na Kleynhansově facebookovém účtu sešly nenávistné komentáře oslavující mužovu smrt. „Doufám, že odpočívat v pokoji nebudeš ty sr... Zabil jsi spoustu zvířat a teď došlo na tebe, ty zbytečnej zvrácenej zbabělče. Shnij v pekle,“ napsala Pamela Tomaro D´Angiová. „Doufám, že si jeho rodina tohle přečte... Claude dostal, co si zasloužil,“ napsal pro změnu Pedro Resendez.

Lovec trofejí i ochránce

Avšak podle všeho to vypadá, že nemohli být dál od pravdy. Kleynhans, otec tří dětí a bývalý policista, totiž podle rodiny a okolí dokázal skloubit svou loveckou vášeň s ochranou přírody.

Hlásil se k takzvaným etickým lovcům, kteří sice zvířata loví, ale řídí se přitom striktními zásadami. Loví jen ve vyhrazených místech, nestřílí ohroženou zvěř a aktivně podporují ochránce zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám