Hlavní obsah

Medvědice v pasti si máváním řekla o záchranu

Samice medvěda malajského se dostala do problémů na ostrově Borneo v jihovýchodní Asii. Jednu z tlap měla sevřenou v pasti a nemohla se hnout. Když na místě spatřila ochránce divokých zvířat, začala na ně druhou tlapou zběsile mávat, díky čemuž byla následně zachráněna. Zranění na tlapě však bylo natolik vážné, že o ni přišla. Po zotavení byla vypuštěna zpět do volné přírody.

Foto: Profimedia.cz

Máváním dala jasně najevo, že je v problémech.

Článek

Ochránci přírody a divokých zvířat nalezli medvědici v pasti, která chránila ilegální kaučukové plantáže. Na fotce je vidět, jak na své pozdější zachránce v zoufalé situaci mávala svou tlapou.

Ačkoliv zachránci nebohé zvíře z pasti vyprostili, jeho tlapa byla v natolik vážném stavu, že musela být později amputována.

Foto: Profimedia.cz

Zranění bylo natolik vážné, že medvědice přišla o tlapu.

Medvědice, která dostala jméno Belia, byla po operaci přesunuta do centra pro opuštěná zvířata, kde se ze zranění zotavovala.

Když pracovníci centra usoudili, že je plně v pořádku, vypustili ji zpět do volné přírody. „Její věk jsme odhadli na pouhé dva roky, takže má šanci na hezkou budoucnost,“ svěřila se serveru The Dodo ředitelka komunikace centra pro opuštěnou zvěř Claire LaFranceová.

Reklama

Výběr článků

Načítám