Hlavní obsah

Těhotná žena ztratila vědomí, její dvouletá dcera pohotově zareagovala

Sedmadvacetiletá Katie-Marie Porterová pocházející z waleského města Newport může být pyšná na svou teprve dvouletou dceru, která se o ni i navzdory svému nízkému věku dokázala v těžkých chvílích postarat. Když žena během těhotenství náhle ztratila vědomí, holčička duchapřítomně popadla mobil a vytočila svou babičku, píše britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Porterovou, která je v osmém měsíci těhotenství, postihla v souvislosti s chudokrevností ztráta vědomí. Když ve svém domě zkolabovala, byla v její přítomnosti pouze její dvouletá dcera Myah.

Holčička v okamžiku popadla maminčin chytrý telefon a bez větších problémů vytočila svoji babičku, které s klidným hlasem oznámila, že „maminka leží na podlaze“. Starší žena poté ihned zkontaktovala svého zetě, který v době incidentu nakupoval.

Když se Porterová probrala, slyšela, jak na ni z telefonu křičí její vlastní matka, zatímco Myah sedí klidně po jejím boku. „Vůbec jsem netušila, kde se nacházím. Myah byla úžasná, zůstala po celou dobu úplně klidná,“ řekla Welšanka Daily Mailu.

Její muž přijel vzápětí a odvezl ji do nemocnice, kde zůstala na pozorování po dobu tří dní. Podle informací rodiny holčička vypozorovala ovládání mobilního telefonu od své matky. „Myah zachránila mě i dítě,“ má jasno Porterová.

Reklama

Výběr článků

Načítám